Milí kočkomilové a přátelé,

rádi bychom vám všem ještě jednou co nejsrdečněji poděkovali za podporu našeho projektu. Nesmírně si toho vážíme.

Současně bychom se rádi vyjádřili ke spekulacím, které se nyní objevily v různých facebookových skupinách a které zpochybňují důvěryhodnost našeho projektu. Často opakovanou výtku, že jsme z peněz vybraných na Hithitu ještě neposlali ani korunu konkrétním útulkům, musíme uvést na pravou míru. Projekt Můj život s kočkou 2018 nikdy nebyl a není určen na pouhý sběr peněz pro útulky. To jsme jasně avizovali již během kampaně na Hithitu.

Co je to projekt Můj život s kočkou 2018?

Na co budou použity peníze z kampaně na Hithitu a z dalších zdrojů?

  1. Tvorba kočičí mapy

    Ve spolupráci s městy a obcemi vytvoříme aktuální kastrační mapu. Na té se lidé dozví, která města a obce přispívají na kastrace koček, jakými částkami a za jakých podmínek. S těmi obcemi, které ještě kastrační programy nemají, budeme jednat. Na mapě už se intenzivně pracuje – sbíráme data. Ta nám časem poslouží i při pokusu o změnu legislativy. Technické řešení zajištěno máme, první výsledky bychom vám měli být schopni ukázat ještě v této půlce roku. Kastrační mapu postupně doplní i další vrstvy – jednáme s dalšími organizacemi, které s námi chtějí spolupracovat například na mapě útulků či dalších užitečných věcí.

  2. Pojízdná veterinární ordinace

    Jde o projekt, na kterém budeme pracovat několik let. Spolupracujeme na něm s Pavlínou Šmucerovou z Nekupuj. Adoptuj! Společně chystáme pilotní projekt, který bychom chtěli vyhodnotit na konci tohoto roku. V rámci pilotního projektu si vyzkoušíme kastrace v terénu – vždy opět ve spolupráci s místním úřadem, tiskem a občany. Zjistíme, jaký je o kastrace v odlehlých částech republiky zájem a průběžně budeme šířit osvětu. Zatím můžeme prozradit, že první kastrační víkend se plánuje na Teplicku.

  3. Osvěta

    Jde o osvětu, která míří na masy, nikoliv pouze na kočkaře. S tou už jsme začali. „Nosičem“ našich myšlenek, které chceme šířit mezi lidmi, je osvětový kalendář Můj život s kočkou 2018, pro který zapózovalo třináct slavných mužů Česka. Kalendář, díky kterému jsme se dostali na přední stránky celostátních titulů a díky kterému se chystáme v polovině ledna i do České televize, má šířit řadu důležitých myšlenek. Ty se týkají nejenom kastrací, ale také zdraví, krmivářství, welfare a ochrany koček obecně.

  4. Podpora vybraných útulků

    V rámci osvětové kampaně, kterou chceme šířit pomocí článků v celostátních titulech a pomocí sociálních sítí, chceme podpořit a vyzdvihnout vybrané a prověřené útulky, jako například Devět životů, který je jedním z parnerů našeho charitativního kalendáře a se kterým chceme spojit naše síly v přípravném projektu pojízdné veterinární ošetřovny. Tím jim chceme pomoci získat nové přívržence a přispěvatele. S osvětovou kampaní už jsme začali a jeden z vybraných útulků se díky našim aktivitám dostal na přední strany několika celostátních titulů (například titulní stranu Práva či do iDnes.cz a Deníku). Protože se ale tento útulek od našich aktivit nakonec odklání, rádi bychom vás touto cestou ještě jednou poprosili, jestli byste nám dali znovu písemně vědět, jestli máte o spolupráci se spolkem Můj život s kočkou stále zájem. Jde především o tyto organizace: Kočičí naděje, Kočičí útulek Alfonz Úmonín, Azyl pro opuštěné kočky „Lucky“, Brněnský Max – domov pro kočky, Cat World, Depozitum Bastet v Rokytnici nad Jizerou, Destiny Paws CZ, Depozitum Flíček, Fousky, Depozitum chlup – nechlup, Ronovské depozitum, Kočičí štěstí, Kočka v srdci – pomoc zvířatům, především kočkám, Občianske združenie Mačky, Opuštěné kočičí tlapky, Srdcem pro kočky nebo Šonovské depozitum.

Vybrané partnerské spolky a útulky, které se s námi rozhodnou i nadále spolupracovat, budeme i nadále podporovat, a to touto formou:

  • Zapojíme je do plánované mediální kampaně.
  • Budeme i nadále šířit jejich dobré jméno na sociálních sítích a aktivně podporovat jejich aktivity v naší facebookové skupině i v médiích (budeme například spolupořádat a poutat jejich sbírky či aukce, na vlastní náklady vyrábět letáčky a upoutávky na jejich akce, promovat jejich aktivity v médiích).
  • Umožníme jim prodávat vlastní výrobky na všech setkáních Mého života s kočkou (například na Kočičím pikniku, Vánočním večírku apod.)
  • Stejně jako v minulosti jim po dohodě můžeme poskytnout finanční dar, který vzejde z prodeje propagačních materiálů Mého života s kočkou.

Financování projektu

Projekt Můj život s kočkou 2018 bude probíhat po celý tento kalendářní rok. O tom, kam peníze plynou, budeme všechny přispěvatele i další zájemce informovat v průběhu celého roku. Nyní jsme teprve v prvním lednovém týdnu, tedy ve fázi, kdy vybíráme nejlevnější dodavatele a spolupracovníky. Jednáme také s dalšími donátory, protože projekt pojízdné veterinární ordinace samozřejmě vysoce překročí částku vybranou v rámci Hithitu. Prosíme vás tedy o trpělivost. Každý další dotaz samozřejmě zodpovíme.

Zvláštní vyjádření k nedorozumění, které se stalo předmětem spekulací v několika kočičích skupinách

Omlouváme se všem spolkům a útulkům, které jsme v dobré víře podpořili na našem webu zveřejněním odkazu na jejich organizaci a připojením jejich loga a kteří s touto podporou nesouhlasí. Rozhodně jsme neměli v úmyslu těmto útulkům jakkoliv ublížit, naopak. Chtěli jsme je všem lidem, kteří nepatří mezi kočkaře a kteří zabloudí na náš web díky mediální kampani či Hithitu, doporučit jako ty prověřené a kvalitní. Prosím, dejte nám tedy vědět, zda o tuto podporu nadále stojíte, nebo ne.

Děkujeme!

Za celý tým Můj život s kočkou

Adéla Kroupová
Veronika Rodriguez
Lucie Košťálová
Helena Zvěřinová

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno